1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

diversty mevzusu

Gönderilme zamanı: 23 Nis 2018, 21:09
gönderen Halilsamutoglu
çift vericisi olmayan fakat çift anten çıkışı olan fpv gözlüklerde çift anten kullanmak performans artışı sağlar mı ?

Re: diversty mevzusu

Gönderilme zamanı: 23 Nis 2018, 22:47
gönderen ___isimsiz___
Evet sağlar. Ne kadar sağlar konusu tamamen antenlere bağlı... Bundan ötesine detayı bilenler cevap versin :D

Re: diversty mevzusu

Gönderilme zamanı: 23 Nis 2018, 23:57
gönderen Gökhan Bora
Çift alıcılı olmayan ama çift antenli olan sistemlerde çalışma şekli şudur: Alıcı çok kısa süreler içinde frekansı değiştirmeden antenler arasında geçiş yapar. En yüksek RSSI (sinyal gücü) değerini hangi anten ile alıyorsa o anten ile çalışır. Bu değişim işlemi çok kısa sürelerde olur. Ancak bazı çok kaliteli olmayan sistemlerde, anten geçişleri arasındaki zaman rahatsız edici olabiliyor.

Eğer uzun menzilli uçuşlar yapılmıyorsa çift antenli ya da çift alıcılı sistemlere gerek yok.

Re: diversty mevzusu

Gönderilme zamanı: 24 Nis 2018, 00:01
gönderen Halilsamutoglu
Hocam vr006 da ki durum nasıl peki. Geçişler hizli mi ? Ayrica normal divesrty'lerde de aynı çalışma prensibi yok mu?

Re: diversty mevzusu

Gönderilme zamanı: 24 Nis 2018, 00:45
gönderen Gökhan Bora
Halilsamutoglu yazdı: 24 Nis 2018, 00:01 Hocam vr006 da ki durum nasıl peki. Geçişler hizli mi ? Ayrica normal divesrty'lerde de aynı çalışma prensibi yok mu?
VR006'da çift anten var ancak antenlerden biri alıcıya bağlı değil. Süs olarak koymuşlar. Ben tek antenli kullanıyorum. Normal diversity'de de benzer prensip var. Ancak normal diversity yani çift alıcılı sistemlerde hangi alıcının seçili olduğuna bakılmaksızın her bir alıcı halihazırda çalışır durumdadır. Her bir alıcı sinyal alır ve görüntü üretir. Bu yüzden görüntü üretmeden önce antenlerin değiştirilmesiyle yaşanan zaman kaybı ve parazit gibi olumsuzluklar olmaz (en azından olmaması gerekiyor.).

Eğer gerçekten diversity bir sisteme ihtiyaç varsa çift antenli değil çift alıcılı diversity sistemler tercih edilmeli. Çünkü antenler çok çok hassas ekipmanlardır ve elektronik olarak çok hızlı bir şekilde değiştiriliyor gibi görünseler de pratikte pek hızlı değiştirilemezler.

Ek olarak, antenler arasında geçiş yapmak için de bir mikro denetleyiciye ihtiyaç vardır. Çift alıcı maaliyetinden kaçmaya çalışan Çinli üreticiler yağmurdan kaçarken doluya tutulmamak için (MCU maaliyetinden kaçınmak için) ikinci anteni genelde bir switcher'a bağlamazlar. Kurnaz olan üreticiler ikinci anteni bir şekilde devreye bağlarlar ancak bu antenler aktif değillerdir. Çok kurnaz olmayan üreticiler ise tıpkı VR006'da olduğu gibi ikinci anteni devre üzerinde hiçbir yere bağlamayarak 5dk içinde kendilerini ele verirler.