___isimsiz___ yazdı: ↑18 Kas 2019, 15:48
Sn Gökhan Bora,
Bu mesajın sabitlenerek en tepede devamlı kalması ve yemininizi tutabilmenizi umuyorum.
Forumda hakkımızda yazılanlarda ve de sizin yazdıklarınızda doğruluk eksiği olduğu için, aklı başında insanların doğruyu bilmesi adına bu mesajı yazıyorum. Bu yazışmalarda bana aktarıldığı için girip bakmam icap etti.
Peşine tabi ki bir sürü yuhalamalar, hakaretler, alaylar olacaktır. Bu da sizi baya bir ihya eder sanırım.
Öncelikle, forumu takibi bıraktığımızda aynı görüşte olan ve tutarsızca aşağılanan platformu kuran 9 kişinin dışında bana ulaşanlardan başka 1 kişiye irtibatı koparmamak adına mesaj attım, o da çok yanlış bir seçim olmuş, sonradan çıktı ortaya. Yani söylendiği gibi yüzlerce kişiye çağrı filan yapılmadı. Çağrılan birkaç kişi olduysa da orayı bırak buraya gel diyecek kadar haysiyetsiz de yoktur aramızda. Söylenen yalanlar ve yapılan alaylar hangi onura sığmıştır şaşıyorum. Bunları sorgulamadan doğrulayan ve teşvik eden mesajınıza da diyecek bir şey bulamıyorum.
Aşağılanan o platformda kural olarak sadece “Alım-Satım” için kural listesi belirlendi. Bunun da sebebi art niyet ile buradaki mesajını kopyalayıp yapıştıran kişinin mesajıdır ve bu olaydan sonra yapıldı. Önce değil. Art niyet ile yapılan bir harekete duyarsız kalınması beklenemez ve de haliyle gereği yapıldı. Bu art niyetin açık açık yazılmasına rağmen sizin de bunu normal görüp buradaki paylaşıma normalmiş gibi cevap yazmanız pes dedirtti açıkçası.
Birçok kişinin emeği ile oluşturulan herhangi bir platform veya kaynağı dalga geçme, alay etme malzemesi etmek de o kişilerin emeğine küfürdür, bunu kendine yakıştıranlara da diyecek bir söz yoktur.
Sizin yaptığınıza benzer bir şey yapmaya çalıştığımı ama beceremeyince kızıp buraya saldırdığımı iddia etmişsiniz. Açılışı 2006 yılı olup, RC hobi ile ilgili paylaşımı Ocak 2018'de başlayan bir kanalı, 91 videodaki emeği böyle aşağılayacak karakteri kendinize nasıl yakıştırdınız bilemiyorum. Kendi çapında elinden geleni yapabilen biri için, ne yapabiliyorsa o bir başarıdır. Bu forumda verilen tepkilerin bu forumdaki saçmalamalardan başka bir sebebi yoktu. Ancak verilen tepki çok işe yaradı. Sonunda forumu hatırladınız. Zaten tepki forumda birisinin istediği olmuyor diye değil, bir şeyler yapması gerekenlerin aylardır ortalıkta olmaması durumunaydı. Bunu bile bile, göre göre çarpıtmak da nasıl bir mide ister, şahsen ben düşünemiyorum.
Ayrıca, birileri örnek alınacaksa da, hobi dünyasında size gelene kadar onlarca örnek alınacak kişi var. Zira benim param yok, sizin sayenizde bir şeyler yapıyorum diye başlayan bir yapıda pek örnek alınacak bir şey göremiyorum. Bazı şeylerin yapılma metodunda belirli bir çerçeve vardır, bu çerçevede olan her iş diğerinin kopyası sayılamaz. Bunu bir eğitimci olarak biliyorsunuz diye umuyorum. Ancak fikir alma konusunda yapan/eden elinin altında kim varsa sormak da gayet normaldir. Gerçi verilen cevap ne kadar önemsenerek verilmiş ve ne kadar işe yaramıştır orası tartışılır. Hadi onu geçtim, sırf komisyondan akan para durmasın, bedava elde edilenleri fahiş fiyata satış bitmesin diye kalitesi berbat olan ürünleri tavsiye etmek hiçbir vicdana sığmaz. Bunun neresi örnek alınır? Ama sanırım sizinkine baya bir sığdı bu zamana kadar. Tabi kaz gelecek yerden tavuk da esirgenmez, orası ayrı.
Sitelerini en yukarı koyardık demişsiniz, aşağıladığınız site bu tartışmalar olduktan çok sonra kuruldu. Tek tek burada tarih yazmaya gerek yok, merak eden olmaz ama olursa açıklarız.
Yazdıklarınızı okuyan yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiş sanacak.
Gerçeği şu, bir kere Barış abi ile görüştüm, onda da sağolsun beni çok güzel misafir etti. O esnada sizin affilite işlerinizi öğrendim, forumdaki linklerin manası oturdu... Maşallah iyi geliyor diyordu. Hatta benim yanımda sizinle konuştuğunda x lite satılıyor filan demişti. Tabi kaç adet sattırdınız, %kaç ile kaç bin dolar komisyon kazandınız bilemiyorum. Sonra bir daha yüzyüze görüşmedik. Aradan bir süre geçince bu affilite işlerini sordum, forumda ben de koysam sizin için sakıncası okur mu dedim. Yok tabi dedi... Ama ne hikmetse, Ben link ve kupon paylaşmaya başlayınca bir anda irtibat koptu, arada sırada attığım WhatsApp mesajlarına bile okuduğu halde dönüş yapma nezaketini göstermedi. Forumdaki mesajlarımdan denk geldiklerine de genelde küçük düşürücü imalarda bulunmayı unutmadı sağolsun. Sanırım sorun oldu benim affilite yapmam. Belki de ben yanlış yorumluyorumdur. Hatta forumdaki hakaret olan yazışmayı attığımda bile cevap vermedi. Ben de ondan sonra başka da artık ne aradım ne sordum, sonuçta Barış abi benle muhattap olmak istemiyorsa ne yapabilirim ki dedim... Hatır gönül bilmeme konusunda bir detay aktarayım. O görüşmemizde bana söylediği bir şey vardı, gerçekten çok enteresan.
Dron yarışçılar kulübü diye bir grup var çok iyi bilirsiniz ama sanırım pek sevmezsiniz. Barış abi dedi ki, onlardan biri de gelip kanalda forumda bir olumlu yorum yapmadı. Görüyorlar, izliyorlar, kıskanıyorlar... Ama işte adamların burnu Yukarda karşısındakini bir takdir bile etmiyorlar...
Vay dedim arkadaş, ne biçim insanlar var.
Hani beceremediğim iş var ya, çok merak ediyorum hiç mi bir bir olumlu, teşvik edici kelime bulamadınız... Ne oldu? Rakip mi çıktı piyasaya. Açıkcası keşke benim gibi birşeyler yapmaya çalışan 10larcası olsa da ülkemizde bu hobi hak ettiği yere gelse... Ama boşver olmasın, herkes sadece bir paylaşım devamlılığı olmasa da dronyap ı takip etsin sadece onları izlesin beğensin monetisation düşmesin.
Arkadaş biraz bencildi demişsiniz. Keşke işinize geldiği şekilde görmek yerine karşınızdakini biraz tanımak isteseydiniz. Ama haklısınız bencil olmak en kolayı olurdu…
Saygı ve selamlarımla,
Kırımsız uçuşlarınız olsun.