Gktu yazdı: ↑04 Nis 2019, 01:45
Hocam karbonfiber den baskı almak gibi bir durum yok, karbon fiber denilen şey bildiğiniz kumaş aslında, tabi bunun türleri var ancak basit olarak bakarsak kumaşa benziyor. Bu kumaş çeşitli yöntemler ile o sert ve dayanıklı hale geliyor. Karbondan racer şasesi üretmek çok zor değil vakum alma imkanınız varsa üretirsiniz ama hazırları gibi olmayabilir, tecrübe işi bir yerde. Mavic şasesi için güzel bir kalıp çıkarmanız lazım, el yordamo ile kalıp olmaz ona. Kısaca karbon işi çok derin, bu forumda şu anda yazılan her şey kadar karbonfiber üzerine konuşsak, hala hiç bir şey bilmiyor oluruz.
Gktu yazdı: ↑05 Nis 2019, 14:53
Alıntı tuşunu kullanırsanız sevirinirim. Karbon fiber konusunda emin olun forumun çoğundan çok şey gördüm. Elinize hazır şase dışınds bir şey geçti mi bilmiyorum ancak benim karbon fiber i bir yerden görüp duyduğumu nereden çıkarıyorsunuz? Şahsımın alakasının olmadığını? Bahsettiğü filamentin istediği dayanıklılığı vermeyeceğini söylememizi istemese bence konu açmazdı, alır denerdi. Bence siz durduk yere gerilmeyi bırakın
O zaman yukarı doğru tekrar okuyun... İlk mesajınızda daha karbonfiber filamentten bahsettiğini anlamayıp, carbonfiber sheet'ten frame kesme veya modling olayından bahsettiğinizi farkedin...
Ben yazımın hiç bir yerinde karbonfiber filament ile basılmış bir 3d model, normal bir carbonfiber frame'den veya injection molding ile üretilmiş bir frame'den daha dayanıklıdır demedim...
"Ama mantıken carbonfiber filament içinde carbon fiberleri (lifleri) içerdiği için bastığın modele tabiki biraz daha güç katacaktır... Sonuçta o filamentin üretilme amacı da o zaten..." diyerek normal bir filamente göre bir nebze daha dayanıklı olabileceğini söyledim...
Ben karbonfiber filamenti önermediğim halde, önermişim gibi davranıp bir de evde kolaylıkla başaramayacağı yöntemleri anlatıyorsunuz... Peşine de gerilme diyorsunuz... Neyse, bu başlığa alıntı yapılsa dahi cevap vermeyeceğim, siz de bana cevap yazmazsanız sevinirim... Gergin değilseniz siz yazmayın buna cevap...