Şarj Cihazı Nedir? Şarj Cihazı Seçimi

Kilitli
Kullanıcı avatarı
BarisB
Mesajlar: 3409
Kayıt: 29 Mar 2018, 03:12
Ad Soyad: Barış B.
Konum: İstanbul

Şarj Cihazı Nedir? Şarj Cihazı Seçimi

Mesaj gönderen BarisB » 31 Ara 2018, 05:35

--- Şarj cihazı önerilerimizi çok yakında yayınlayacağımız "PARÇA ÖNERİLERİ" listemizden bulabileceksiniz ---

Bir önceki "Lipo Pil Nedir? - Pil Seçimi" başlıklı konumuzda da bahsettiğimiz gibi lipo piller doğru kullanıldıklarında oldukça güvenlidir. Ancak gerekli özen gösterilmediklerinde ise evde pimi çekilmiş bir el bombası bulundurduğunuzu unutmayın. Bir lipo pile doru şekilde bakmak için 2 temel maddeye dikkat etmeliyiz;

1. Uçuş sırasında doğru kullanım
2. Doğru/Kaliteli şarj cihazı kullanımı

Bu iki temel konuya azami dikkati gösterirsek, pillerimiz güvende demektir. Yine daha önce bahsettiğimiz gibi lipo pillerin hücre başına maksimum, minimum ve saklama voltajları değerleri mevcuttur. Pilotaj sırasında pilin minimum hücre voltaj değerlerini gözlemleyerek uçmalı ve pilin her bir hücresinin minimum değerler olan ortalama 3.5V'un (bu değer de başlı-başına bir tartışma konusudur) altına inmediğine dikkat etmeliyiz. Maksimum ve saklama değerleri ise konumuz olan şarj aletlerinin işidir.

Piyasada lipo piller için chipli ve chipsiz olmak üzere iki tip şarj aleti bulunmaktadır. Konuyu çok da uzatmadan, yeni başlayan arkadaşlarımıza (ve hatta herkese) chipsiz şarj aletlerini kullanmamalarını öneriyoruz. Dolayısıyla geriye seçenek olarak bizlere sadece chipli şarj cihazları kalıyor. Bu akıllı şarj cihazları lipo pillerinizin ömrünü uzatarak kendisine yapılan yatırımı amorti ettikleri gibi, aynı zamanda pillerinizin kesin güvenliğini de sağlamaktadırlar.

Chipli şarj aletleri, şarj işlemi sırasında pilin hücre başı voltajını sürekli olarak kontrol eder. Böylece şarj işlemini en güvenli şekilde gerçekleştirir. Aynı zamanda lipo pillerin maksimum şarj hızları mevcuttur. Chipli şarj cihazları pillerin doğru süratlerde şarj edilmesini sağlar ve bu sayede aşırı sürat uygulanarak karşılaşılabilecek bir patlama/yangın riskini ortadan kaldırır.

Şarj cihazı, tüm hobi hayatınız boyunca bir kez yapacağınız bir yatırımdır. Bu sebeple güvenilir ve kaliteli bir şarj cihazı edinmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Chipli şarj cihazlarınını tanımak, kullanımları hakkında bilgi sahibi olmak için Gökhan Bora'nın sıkça kullanılan IMAX B6 tanıtım videosunu izleyiniz;

--- Şarj cihazı önerilerimizi çok yakında yayınlayacağımız "PARÇA ÖNERİLERİ" listemizden bulabileceksiniz ---


I didn't come to this world. I came out of it, like a wave from an ocean.
https://www.youtube.com/user/darkformify

Kilitli

“Şarj Cihazı Nedir? Şarj Cihazı Seçimi” sayfasına dön