inav ayarları

Dronlarda kullanılan kontrol kartları (flight controller) ile ilgili paylaşımlarınız.
Cevapla
msg1217
Mesajlar: 9
Kayıt: 07 May 2018, 01:23
Ad Soyad: Soner gügercin

inav ayarları

Mesaj gönderen msg1217 » 14 May 2018, 00:39

failsafe ayarlarında land işaretledim modes te ise failsafe için bir kanal atadım. uçarken o kanalı aktif ettiğimde drone yere inmek yerine çakılıyor acaba neden?

Kullanıcı avatarı
BarisB
Mesajlar: 3409
Kayıt: 29 Mar 2018, 03:12
Ad Soyad: Barış B.
Konum: İstanbul

Re: inav ayarları

Mesaj gönderen BarisB » 14 May 2018, 16:51

Inav'ı bilmiyorum ama betaflight'da "land" çok çalışmıyor. O yüzden genellikle "drop" seçiliyor. (En son BF ve INAV failsafe ayarları hemen hemen aynıydı.)

Siz "Land" seçtiyseniz "Throttle value" girmeniz gerekiyor sanırım. Default olarak eğer "1000" seçili ise ve güncellemediyseniz doğrudan çakılması doğal. Çünkü 1000, sıfıt throttle anlamına geliyor. Yani sizin onu quad'ın iniş yapabileceği bir throttle value ile değiştirmeniz gerekiyor. "2000" tam gaz. Fazla seçerseniz bu sefer alçalacağına yükselir. Az verseniz, çok hızlı düşer. Diyelim ki uygun bir value buldunu ve girdiniz. Bu sefer de throttle value voltaj durumuna göre farklılık gösterir. Hiç kullanılabilirliği olan bir özellik değil "land".

Eğer GPS'iniz varsa doğru olan Failsafe'e girdiğinizde quad'ın RTH yapması. INAV'da, failsade durumunda iken RTH'i aktif etmek için "Channel fallback settings"den RTH'nin aux kanalını aktif ettirmelisiniz. Bir de quad RTH yapmadan önce güvenli bir yüksekliğe tırmanmasını isteyebilirsiniz. Aksi halde geri gelirken yolda ne varsa çarpar, kendi kendini parçalar. INAV'da güvenli yüksekliğe çıkış nasıl yapılır hiçbir fikrim yok malesef.
I didn't come to this world. I came out of it, like a wave from an ocean.
https://www.youtube.com/user/darkformify

Kullanıcı avatarı
Gökhan Bora
Mesajlar: 1068
Kayıt: 25 Mar 2018, 01:17
Ad Soyad: Gökhan Bora
Konum: Kırşehir

Re: inav ayarları

Mesaj gönderen Gökhan Bora » 14 May 2018, 22:53

Barometreler maalesef doğru yükseklik bilgisini tam veremiyorlar ve çok hassas değiller. Bu cihazlar yaklaşık yükseklik bilgisini vermeye yarıyor. Rüzgardan, sıcaklıktan, nemden vs. çok etkileniyorlar. Bazı kullanıcılar barometre üzerine sünger yapıştırarak çözüm bulmaya çalışıyor. Ama hassasiyetleri düşük oldukları için barometreye güvenmemek lazım. Bunun yerine ultrasonic sensör takılabilir. Ama genelde INAV kullanıcılarar otomatik yere inmeyi aktif etmezler. RTH aktifleştirilip ev noktasına döndükten sonra manuel olarak indirirler.
Ödev yaptırmak isteyenlerden çok fazla mesaj geldiği için özel mesaj kutuma bakamıyorum.

Kullanıcı avatarı
BarisB
Mesajlar: 3409
Kayıt: 29 Mar 2018, 03:12
Ad Soyad: Barış B.
Konum: İstanbul

Re: inav ayarları

Mesaj gönderen BarisB » 14 May 2018, 23:26

Geçenlerde bir arkadaşımın DJI Mavic pro'sunu deniyorduk. Gündüz gayet güzel çalışıyordu. Bir de gece deneyelim dedik. Akşam olunca bizim buraları aşırı bir nem basar, yağmur yağar gibi rutubet düşer. Mavic'i kaldırdık. Kendi kendine hem yükseklik, hem de yatay pozisyonunu kaybetmeye başladı. Ardından benim X380 ile de deneme yaptık. X380 havada sabit kalma konusunda son derece başarılı bir quad'dır. Gece hiç denememiştim. Ve nemden o da sapıttı. yatay ve dikey pozisyonunu yitirmeye başladı. Bunlar profesyonel aerial drone'lar. Hal böyleyken bizim racer'larda barometreye güvenmek güç hakkaten. GPS'lerin bu kadar sağlıklı çalışıyor olması bile şaşırtıyor beni bazen.
I didn't come to this world. I came out of it, like a wave from an ocean.
https://www.youtube.com/user/darkformify

Cevapla

“Kontrol Kartları” sayfasına dön