Dronum çalındı!!

Yeni başlayanlar için önerilerimizi, tecrübelerimizi burada paylaşalım.
atc001
Mesajlar: 7
Kayıt: 30 Eyl 2019, 08:27
Ad Soyad: Emre Salı

Re: Dronum çalındı!!

Mesaj gönderen atc001 » 07 Eki 2019, 01:12

Bulan çocuğa sen beni sevindirdin ben de seni sevindireceğim dedim ve oyuncak ile kitap aldım. 🤩🤩

Kullanıcı avatarı
abakusfx
Mesajlar: 82
Kayıt: 22 Haz 2019, 13:13
Ad Soyad: Fahrettin OYDU
Konum: BİLECİK/BOZÜYÜK

Re: Dronum çalındı!!

Mesaj gönderen abakusfx » 07 Eki 2019, 10:42

atc001 yazdı: 07 Eki 2019, 01:12 Bulan çocuğa sen beni sevindirdin ben de seni sevindireceğim dedim ve oyuncak ile kitap aldım. 🤩🤩
Bravo kardeşim güzel bir davranış olmuş

atc001
Mesajlar: 7
Kayıt: 30 Eyl 2019, 08:27
Ad Soyad: Emre Salı

Re: Dronum çalındı!!

Mesaj gönderen atc001 » 08 Eki 2019, 17:40

Eyvallah teşekkür ederim

Kullanıcı avatarı
Yusuf
Mesajlar: 704
Kayıt: 30 Mar 2018, 01:11
Ad Soyad: Yusuf
İletişim:

Re: Dronum çalındı!!

Mesaj gönderen Yusuf » 08 Eki 2019, 22:52

atc001 yazdı: 30 Eyl 2019, 09:01 Herkese merhaba.. 9 gün önce aldığım DJI Tello marka dronum dün sitenin bahçesinde uçururken 13.7 metrede Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı kesildi. (kumanda ile kullanıyorum) Bağlantı kesilince program otomatik olarak tekrar bağlanıyor normalde. 1 dakika civarında bağlanmasını bekledim, olmadı. Bu arada cihazı gözle takip ediyorum. Havada sabit uçuyor. Daha sonra bağlantı sağlanamayınca cihaz bulunduğu yere (sitenin hemen yanındaki sokağa) otomatik olarak iniş yapmaya başladı yavaş yavaş. Ben de zemin kattaki evimin bahçesinden atladım hemen cihazın yanına hızlı bir şekilde. Giderken de aynı zamanda bağlantıya bakıyorum, bağlanırsa cihazı kaldırıp site içine getireyim diye. Bağlantı yok. Ortalama 2 dk sonra cihazın indiği yere gittim, cihaz yok. Her yeri aradım taradım yok, sanki yer yarılmış yerin dibine girmiş. Tam 1,5 saat aradım, yola, kaldırıma, arabaların üstüne, altına, sokağın yanındaki çim alana, ağaçlara... yok bulamadım. O saatlerde konyasporun maçının başlamasına 20 dk vardı. Sokak normalden daha fazla kalabalıktı. Sanırım oradan geçen birisi cihazı aldı cebe attı. Yani çaldı. Üzgünüm çünkü daha 9 günlük cihazım hevesimi alamadan çalındı. Karakola gidip kayıp eşya bildiriminde bulundum, sitenin güvenlik kamerası kayıtlarında şüpheli bir şahıs tespit ettik tam cihazın yere inmesinden 2 dk sonra sitenin önünden geçen bir adam orta yaşlarda.. Elinde beyaz bir şey var el kadar.. Polise görüntüleri verdim. Eğer bu şahıs stadyuma doğru gittiyse ki o saatte o sokaktan geçen insanların %90'ı maça gidiyordu. Stadyumun yüksek çözünürlüklü kameraları sayesinde şahsı yakalama imkanı olur diye düşünüyorum. Maalesef üzgünüm arkadaşlar...

Bu konuda tavsiyelerim şunlar:
1. Etrafımızda kötü niyetli insanların bulunduğunu aklımızdan çıkarmayalım, bu yüzden cihaz ile aramızdaki ulaşılabilirlik mesafesi hep kısa olsun. (Görüldüğü gibi 2 dk bile yeterli değil)
2. Hiçbir zaman evimizde oturduğumuz yerden bu bahçe olur balkon olur hiç farketmez, uçuş yapmayalım, hep sahada olalım.
3. 750 liralık bir cihazda yere çakılmasını önlemek amacıyla bağlantı koptuğunda eve dönüş özelliği olmasa bile en azından olduğu yere otomatik iniş yapma özelliği olmasına rağmen olduğu yerin altında ağaç, yol VS. olabileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Sonuçta ne zaman bağlantının kesileceğini bilemeyiz. Mümkün olduğunca güvenli bir iniş bölgesinde uçuş yapınız.
4. Bu uçuştan önce firmware yazılım güncellemesi yaparak cihazın dikey limiti olan 10 mt yi 30 mt ye çıkarmıştım. Siz siz olun 10 mt nin üzerine çıkmayın. Büyük bir ihtimalle bağlantı kaybı yaşanacaktır. Tabi burada yatay mesafe de önemli. Ama ben genelde dikey olarak 9 mt den sonra bağlantı kaybı yaşadım.
5. Yok illa 30 mt dikey uçuş testi yapacaksanız insanların cihazınızı çalmayacağı boş ve düz bir alanda uçuş yapın.

Şimdilik tavsiyelerim bunlar... Herkese kırımsız emniyetli uçuşlar dilerim.
Hocam drone'unuzu bulmanıza sizden çok sevindim diyebilirim. Çok geçmiş olsun. Konuyu dikkatli bir şekilde takip ediyordum. Umarım kimsenin başına gelmez.
:arrow: 3d Printer Baskı Siparişleriniz ve Fiyat Teklifi Almak İçin:

https://www.3dbaskisiparis.com/?tracking=5c80e486c8b99

Cevapla

“Genel” sayfasına dön