Mjx Bugs 3 Batarya

Fırçasız motorlu hazır dronlar ve parça listeleri
Cevapla
fast0106
Mesajlar: 120
Kayıt: 27 May 2018, 15:45
Ad Soyad: fastt

Mjx Bugs 3 Batarya

Mesaj gönderen fast0106 » 26 Haz 2018, 17:09

Arkadaşlar MJX BUGS 3 için orjinal batarya 2s olarak geliyor. ben 3s yaparsam bir problem yaşar mıyım uzun kullanımda. Netten baktığımda yapanlar var ve çok büyük performans artıığını gördüm. düşünceleriniz nedir?

Kullanıcı avatarı
BarisB
Mesajlar: 3409
Kayıt: 29 Mar 2018, 03:12
Ad Soyad: Barış B.
Konum: İstanbul

Re: Mjx Bugs 3 Batarya

Mesaj gönderen BarisB » 26 Haz 2018, 21:31

Selamlar,

MJX BUGS 3 filan bilmem ben :D Ama sizin için netten biraz bakındım.

3s lipo desteklediği görünüyor. 3s de genelde bir sorun olmasa da havada asılı kalma konusunda bir miktar düzensizlik olabiliyormuş. Muhtemelen bir PID sorunu gibi görünüyor.

Sonuç olarak kullanabilirsiniz çünkü FC ve esc'leriniz destekliyor, bu kesin. Yapmanız gereken ise motorlarınızın sıcaklığını kontrol etmeniz. Normalde fırçasız bir motorun maksimum sıcaklığı, motorun gövdesini baş ve işaret parmaklarınızın uçları ile tutabileceğiniz kadar olmalıdır. Eğer ısı sizi parmaklarınızı motorun üzerinden çekmek isteyecek kadar rahatsız ediyor ise, o motor kırmızı alarm veriyor demektir ve muhtemele zorlu bir uçuşta yanacaktır.

Siz şu adımları izlerseniz, güvenle kullanabilirsiniz;

Önce orjinal 2s ile agresif bir uçuş yapın. Ardından iner inmez, hiç vakit kaybetmeden, tüm motorların ısılarını yukarıda tarif ettiğim şekilde kontrol edin ve ısıyı aklınızda tutun. Bu veriyi motorun en ideal ısı seviyesi olarak belirlemiş olalım.

Ardından 3s pil ile quad'ı kaldırın ve hover pozisyonunda bir dakika tutun. Quad'ı indirin ve hiç vakit kaybetmeden ısıları kontrol edin.

Herşey normal ise yine kalkın ve bu kez hover pozisyonunda 3-4 dakika kalın. İnin, ısıları kontrol edin.

Son olarak herşey normal ise quad'ı çok zorlamadan bir kısa ve bir uzun uçuş gerçekleştirin. İnin, ısıları kontrol edin.

Şimdi muhtemelen elinizdeki verilere göre 3s ile motorları ne kadar zorlayabileceğinizi çoktan öğrenmiş durumdasınız :D
I didn't come to this world. I came out of it, like a wave from an ocean.
https://www.youtube.com/user/darkformify

fast0106
Mesajlar: 120
Kayıt: 27 May 2018, 15:45
Ad Soyad: fastt

Re: Mjx Bugs 3 Batarya

Mesaj gönderen fast0106 » 26 Haz 2018, 21:59

Hocam bu kadar bilgiyi nerden biliyorsunuz vallahi pes. her sorduğum soruya araştırarak cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. hocam ilk olarak orjinal pil ile en agrasif uçus sonrası motor ısısı ılık bile fazla diyebilirim hiç ısınmıyor desem yeridir. nette bazı videolar izledim ve 3s pille yaklaşık 10 dakika agrasif bir uçuş yapıyor ama dronede bir problem gözükmüyor. sizce daha sonrasında mı bir problem yaşanır yoksa 10 dakika agrasif uçuşta bir sıkıntı olmadıysa bir problem teşkil etmez mi?

Kullanıcı avatarı
BarisB
Mesajlar: 3409
Kayıt: 29 Mar 2018, 03:12
Ad Soyad: Barış B.
Konum: İstanbul

Re: Mjx Bugs 3 Batarya

Mesaj gönderen BarisB » 27 Haz 2018, 01:48

fast0106 yazdı: 26 Haz 2018, 21:59 Hocam bu kadar bilgiyi nerden biliyorsunuz vallahi pes. her sorduğum soruya araştırarak cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. hocam ilk olarak orjinal pil ile en agrasif uçus sonrası motor ısısı ılık bile fazla diyebilirim hiç ısınmıyor desem yeridir. nette bazı videolar izledim ve 3s pille yaklaşık 10 dakika agrasif bir uçuş yapıyor ama dronede bir problem gözükmüyor. sizce daha sonrasında mı bir problem yaşanır yoksa 10 dakika agrasif uçuşta bir sıkıntı olmadıysa bir problem teşkil etmez mi?
Hocam merhaba. Övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim :D

Drone'da olsa olsa aşırı zorlanmadan dolayı motorlarda ya da ESC'lerde sorun olur. Açıkcası motorlarınız çok düşük KV değerine sahip olduğu için (performanssız ama verimli) ve 3s uyumlu oldukları için esc'lerin dayanacağını tahmin edebiliriz. Benim motorları kontrol etmemizi önermemin sebebi, markası ve modeli aynı da olsa aslında her motorun birbirinden farklı olması. Şöyle ki motorların her biri milimetrik olarak aynı olamaz çünkü mikro teknoloji ile üretilmiyorlar. Üreticilerin %99'unda teller elle sarılıyor ve mıknatıslar elle yapıştırılıyor. Dolayısıyla her motorun sürtünme oranı, dolayısıyla oluşturdukları ısı birbirinden farklı oluyor. Örneğin bir uçuş sonrası bir motor 60C ısınırken bir diğeri 65C ısınabilir. Eğer motorların birinin üretiminde bir sorun varsa 80C'ye de ısınabilir. Hatta direk yanabilir. Ben bu yüzden kontrol etmenizi tavsiye ettim. Yani sizin dronunuzun özelinde bir kontrol yapmış olduk. Yoksa Bugs 3, 3s ile uçabiliyor, onu gördük zaten.

Sonuçta teknik olarak düşünürsek fırçasız bir motor eğer doğru şekilde çalışıyorsa, şartlar değişmedikçe çok uzun yıllar aynı şekilde çalışmaya devam eder. Yani bu anlamda bir kaza sonucu motorlarınıza zarar vermedikçe, çok yüksek ihtimalle ileride de sorun yaşamazsınız. Arada bir motorlarınızın bakımını ihmal de etmeyin siz tabi.

Bu kadar bilgiyi nereden biliyorum konusuna gelirsek :D
Birincisi gerçekten de o kadar çok şey bilmiyorum. Hatta şöyle bir bakınca, öğrenmek istediğim o kadar çok şey var ki...
Mesela aklıma gelen bişey, en temel bilgilerden; Flysky kumandalar haricinde diğer kumandalar hakkında hiçbişey bilmiyorum :D Nereden bildiğimin bende bir tek cevabı var. Ben TV izlemiyorum. Evimde TV yok. ve hiçbir sosyal medya mecrasını da kullanmıyorum, hesabım dahi yok. Onların yerine youtube'da bolca video izliyorum ya da okuyorum, hepsi bu :D Tekrar teşekkür ederim - sevgiler.
I didn't come to this world. I came out of it, like a wave from an ocean.
https://www.youtube.com/user/darkformify

Cevapla

“Fırçasız Dronlar” sayfasına dön