Alıcı bind ve flash(update) sorunu

RC araçlarda kullanılan kumandalar ve kumanda alıcıları ile ilgili paylaşımlarınız.
Cevapla
hacky
Mesajlar: 3
Kayıt: 16 Mar 2023, 20:05

Alıcı bind ve flash(update) sorunu

Mesaj gönderen hacky » 05 Nis 2023, 00:20

Merhabalar, jumper t-pro cc2500 kumandam var. fpv drone topluyorum ve jumper r1 alıcı kullandım. ilk başta düzgün çalıyordu ama drone gövdesi değiştim ve kumandanın içindeki bios pilini çıkarıp takmam gerekti. Bu iki olay sonrasında kumanda ile alıcı eşleşmemeye başladı. bind tuşuna basarak açsamda basmadan açsamda alıcı üzerindeki kırmızı ve yeşil ledler hep yanıyor.
Kumandada sorun olabileceğini düşünerek sıfırladım ve elimdeki diğer alıcı jumper r1f ile denedim ona bağlanıyor. jumper r1f fport kullanıyor benim FC(f4 noxe) fport desteklemiyor, yani onu kulalnamıyorum.
Jumper r1 i güncellemek için harici modül yerine takıyorum ama device reset diyor, r1 de yeşil ışık yanıyor, bip sesi gelip fw update error hatası veriyor. Belki usb ttl çevirici ile yükleyebilirim diye düşündüm onu aldım ama onlada olmadı.
Betaflight serialpassthrough ile güncellemeyi denedim ama oda olmadı ( Kartımda sport girişi yok o yüzden tx1 i softserial yapıp denedim, sbusı smartport seçip denedim birkaç şeydaha denedim ama olmadı).
FC nin fotoğrafı https://ae01.alicdn.com/kf/Scc703e07ee0 ... 8a3dcn.jpg

biraz uzun konu oldu ama yardım edebilecek olursa çok sevinirim.

hacky
Mesajlar: 3
Kayıt: 16 Mar 2023, 20:05

Re: Alıcı bind ve flash(update) sorunu

Mesaj gönderen hacky » 06 Nis 2023, 13:58

alıcıyı güncellemeyi başardım ama hala kumanda ile bind olmuyor birkaç farklı sürüm denedim

Cevapla

“Kumandalar ve Alıcılar” sayfasına dön