Eachine uk/us 65 sorun :(

Yeni başlayanlar için önerilerimizi, tecrübelerimizi burada paylaşalım.
Kullanıcı avatarı
Gökhan Bora
Mesajlar: 1068
Kayıt: 25 Mar 2018, 01:17
Ad Soyad: Gökhan Bora
Konum: Kırşehir

Re: Eachine uk/us 65 sorun :(

Mesaj gönderen Gökhan Bora » 14 Kas 2018, 00:22

BoraB yazdı: 13 Kas 2018, 23:09 acemiden bi kaç soru daha :) gına geldiyse sonra da cevaplanabilir.

telemetry ne işe yarıyor hocam?

benim drone sonunda uçmaya başladı ama pili bitince taş gibi düşüyor. öncekinin pili bitmeden ledi yanıp sönmeye başlardı ve bu sayede gaz kesip yumuşak indirmek mümkün olurdu. bunu betaflight'dan yapabilir miyim? benim taranisin de pil belirli bi voltajın altına düşünce sinyal vemesi gerek miyor mu?

sağ ve sola (ama özellikle sola) anormal atik hareket ediyor. bunları betaflightdan daha uysal bi hıza çekebilir miyim yoksa el hassasiyeti ile başarılabilecek bir durum mu bu.

yukarıda sorduydum buraya da ekleyeyim. kare pilleri kullanabilir miyim?

şimdilik bu kadar ama sorularımız muhtemelen hunharca devam edecek :)

teşekkürler selamlar
telemetry araçtan size (kumandaya) bilgi aktarılmasını sağlıyor. rssi, pil voltajı bilgilerini kumandaya aktarabiliyor. kumandanızda bunları görebilirsiniz. discover telemetry (tam yolunu bilmiyorum) seçeneğini bulup araçtan gelen tüm bilgileri görebilirsiniz.

hazır dronların aksine bu tarz dronlarda batarya voltajı bittiğinde araç yere düşer. batarya voltajından dolayı araç yere düşmüşse, batarya voltajının seviyesi çok aşağıları inmiş olabilir. böyle bir durumda batarya ölmüş ya da ölüme çok yaklaşmış olabilir. uçuş sırasında görüntü üzerinden batarya voltajını takip edin ve 3 voltun altına düşmemesine dikkat edin.

yine hazır dronların aksine bu tarz dronlar çok atik uçarlar. bunu engellemek için modes sayfasından horizon yerine angle modu seçebilirsiniz.
Ödev yaptırmak isteyenlerden çok fazla mesaj geldiği için özel mesaj kutuma bakamıyorum.

Kullanıcı avatarı
BarisB
Mesajlar: 3409
Kayıt: 29 Mar 2018, 03:12
Ad Soyad: Barış B.
Konum: İstanbul

Re: Eachine uk/us 65 sorun :(

Mesaj gönderen BarisB » 14 Kas 2018, 03:35

BoraB yazdı: 13 Kas 2018, 20:50 oldu galiba, sanırım Barış Hocam'ın dediği doğruymuş :) betaflight modeları arasına flip over diye bi mod koyup "gizlemişler" "kullanılmayanları da göster" değince meydana çıktı. madem kullanılmıyor nasıl kullanılyor, madem kullanıyorsun niye gizliyorsun :) onu sildim şimdi motorlar hep birlikte çalışıyor :) teşekkürler, selamlar...
Hahaha hocam biz turtle mode'u aktif edene kadar canımız çıkıyor (2 switch birden) sizde direk turtle mode aktif. Hakkaten çölde kutup ayısı misali olmuş 😁

Pilleri kullanabilirsiniz. Çol zorlamayın ama. Zorlamayın derken, pili dibine kadar tüketmeyin.

Telemetry, alıcı yönünden kumanda yönüne bilgi akışı anlamına geliyor. Yani, eğer alıcınız destekliyor ise, örneğin, kumandadan "low voltage" gibi uyarılar alabilirsiniz.

Eğer quad bir anda yere düşüyor ise çok yüksek ihtimalle voltaj koruması var demektir ve bu çok iyi bişey. Pili yukarıda söylediğim gibi istemeden yormuş olmazsınız. Quad'ın aniden düşmesini engellemek için osd üzerinden voltajı takip ederek voltaj koruma devreye girmeden inişe geçebilirsiniz.
I didn't come to this world. I came out of it, like a wave from an ocean.
https://www.youtube.com/user/darkformify

Kullanıcı avatarı
BarisB
Mesajlar: 3409
Kayıt: 29 Mar 2018, 03:12
Ad Soyad: Barış B.
Konum: İstanbul

Re: Eachine uk/us 65 sorun :(

Mesaj gönderen BarisB » 14 Kas 2018, 03:36

İyi de zaten aynı şeyleri gökhan hoca yazmış :)
I didn't come to this world. I came out of it, like a wave from an ocean.
https://www.youtube.com/user/darkformify

Cevapla

“Genel” sayfasına dön