octokopter yardımlarınızı bekliyorum

Yeni başlayanlar için önerilerimizi, tecrübelerimizi burada paylaşalım.
Cevapla
ademselcuk71
Mesajlar: 7
Kayıt: 10 Ara 2018, 22:11
Ad Soyad: Adem Selçuk ALAKUŞ

octokopter yardımlarınızı bekliyorum

Mesaj gönderen ademselcuk71 » 10 Ara 2018, 22:18

bitirme projem olduğu için sizlere bir kaç soru danışmak istiyorum

8 pervaneli bir sistem yapcağım için hem hesaplı hemde kullanışı iyi olan bir kart olan spracing f3 ü düşünüyorum ama sorun şurada başlıyor telemetri sistemi üzerinden kontol sağlayıp otonom uçuş kalkış ve iniş yaptırmam gerekli bu karta uygun bir telemetri bulabilirmiyim bulamazsam yine önerebilceğiniz herhangi bir uçuş kontrolcüsü varmı aklımdaki diğer kontrolcu ise pixhavk ve ayriyeten bir başka droneyi kamera sistemimden algılayıp onu takip ettirebilmem lazım bu kamera düzeneğini fpv kamera sistemi üzerinden halledebilirmiyim yoksa başka bir kamera sistemimi kullanmalıyım :roll:
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Kullanıcı avatarı
Serdarr
Mesajlar: 478
Kayıt: 29 Mar 2018, 14:10
Ad Soyad: Serdar uslan
Konum: Muğla

Re: octokopter yardımlarınızı bekliyorum

Mesaj gönderen Serdarr » 10 Ara 2018, 22:31

Kamera konusunu bilmiyorum ama pixhawk ve f3 kart arasında baya bir fiyat farkı var diye biliyorum. Pixhawk hakkında genelde iyi yorumlar okudum. Apm nin güncellenebilir ve bazı kronik sorunlarının giderilmiş versiyonu gibi (barometre sorunu vs)
Pixhawk kullanıyorsan otonom uçuş iniş kalkış koordinat gönderme gibi komutları uygulayabilirsin. Uygun telemetri modülleri de var androide falan uyumlu telefondan kontrol edilebilen. Ama bildiğim kadarıyla yine söyliyim pixhawk pahalı bir kart. Onun yerine barometresi vs olan bir f4 kart alıp inav ile kullanabilirsin ama ona telemetri takabilir misin bilmiyorum.
Ben diğer arkadaşların yorumlarına göre eğer telemetri gibi özellikler destekliyorsa bir f4 kart almandan yanayım. Eğer bütçe sorunun yoksa apm ye hiç bulaşmadan pixhawk da çok güzel bir kart. Türkçe kaynağıda baya dolmuş youtube de son zamanlarda.
Uçuşa devam 😬😬

Cevapla

“Genel” sayfasına dön