Merhaba arkadaşlar olmuş bir lipo bataryanın içi resimlerde görüldüğü gibidir.
Not sakın önlem almadan denemeyin.
Bu işlemi yapmadan önce bataryanın voltajını ölçtüm ve sonuç 0.00v tamamen birikti.
Daha öncesinde acı bir tecrübe ile elimi yakarak nasıl olduğunu öğrenmiştimElektronikSeven59 yazdı: ↑12 Ara 2018, 22:57![]()
Bu işlemi yapmadan önce bataryanın voltajını ölçtüm ve sonuç 0.00v tamamen birikti.
Eldiven kullanmadım hocam ve açık havada açılımını yaptığım için maske önlemi de almadım daha önceden de lipo açmıştım bi etki etmemişti
Geçmiş olsun hocam ne zaman elime bir lipo alsam aklıma ilk önce nasıl patlayacağı geliyor patlarsa neler olabileceğini göz önünde canlandırıyorum ve hiç iyi şeyler gelmiyor aklıma o yüzden mümkün olduğu kadar mermerden bir saklama kabı yapabilirsek bu piller için bi nebze bizi güvende olduğumuzu hissettirirYusuf yazdı: ↑13 Ara 2018, 16:49Daha öncesinde acı bir tecrübe ile elimi yakarak nasıl olduğunu öğrenmiştimElektronikSeven59 yazdı: ↑12 Ara 2018, 22:57![]()
Bu işlemi yapmadan önce bataryanın voltajını ölçtüm ve sonuç 0.00v tamamen birikti.![]()
Yavuz Hocam eldivensiz bir nebze anladım da soluma olayına karşı ben buradan tedirgin oldumElektronikSeven59 yazdı: ↑13 Ara 2018, 23:44Geçmiş olsun hocam ne zaman elime bir lipo alsam aklıma ilk önce nasıl patlayacağı geliyor patlarsa neler olabileceğini göz önünde canlandırıyorum ve hiç iyi şeyler gelmiyor aklıma o yüzden mümkün olduğu kadar mermerden bir saklama kabı yapabilirsek bu piller için bi nebze bizi güvende olduğumuzu hissettirirYusuf yazdı: ↑13 Ara 2018, 16:49Daha öncesinde acı bir tecrübe ile elimi yakarak nasıl olduğunu öğrenmiştimElektronikSeven59 yazdı: ↑12 Ara 2018, 22:57![]()
Bu işlemi yapmadan önce bataryanın voltajını ölçtüm ve sonuç 0.00v tamamen birikti.![]()
![]()
Bir yerlerde görmüştüm bende denk gelirse fikir babasına ayıp olmasın buradan selamlarElektronikSeven59 yazdı: ↑14 Ara 2018, 10:13Sağlam saklama kutuları olsun tehlike arz etmesin de ne olursa olsun hocam cephane kutusu süper olmuş![]()
%99.9 youtube dur Barış abielmoblatch yazdı: ↑14 Ara 2018, 12:27Yurt dışında çok kullanan var. Muhtemelen youtube'da denk gelmişsindir Eren
Hocam kısa süre içinde fark edebileceğiniz bir olay değil, kendinize dikkat edin.ElektronikSeven59 yazdı: ↑13 Ara 2018, 23:42Eldiven kullanmadım hocam ve açık havada açılımını yaptığım için maske önlemi de almadım daha önceden de lipo açmıştım bi etki etmemişti![]()
Çocukken olmuştu. Pilin içini merak edip bıçak batırmıştım. Oda lipoymuş fışkırır gibi yandı tabi elide yaktı.ElektronikSeven59 yazdı: ↑13 Ara 2018, 23:44Geçmiş olsun hocam ne zaman elime bir lipo alsam aklıma ilk önce nasıl patlayacağı geliyor patlarsa neler olabileceğini göz önünde canlandırıyorum ve hiç iyi şeyler gelmiyor aklıma o yüzden mümkün olduğu kadar mermerden bir saklama kabı yapabilirsek bu piller için bi nebze bizi güvende olduğumuzu hissettirirYusuf yazdı: ↑13 Ara 2018, 16:49Daha öncesinde acı bir tecrübe ile elimi yakarak nasıl olduğunu öğrenmiştimElektronikSeven59 yazdı: ↑12 Ara 2018, 22:57![]()
![]()