Ürün bilgisi:
Anet A8 3D Yazıcı: https://goo.gl/AdF4ky
Ürünün ağırlığı 9 kilo. Kutu hayli büyük. Ürünün banggood fiyatı 180 dolar.
Sorun:
Gümrükte ürünün ne olduğunun tespit edilememesi ve paket üstünde 0 dolar yazması.
Yaşanan sorun tarafıma 3 defa bildirildi. İlk olarak SMS geldi. SMS'in geldiği gün bir tane ve ertesi gün de bir tane olmak üzere iki adet bildiri kağıdı geldi. Bildirilerde belirtilen telefonu arayarak bilgi aldım. Bana ürünün paketi üstünde yazan fiyatı dikkate almadıklarını söylediler. "Biz biliyoruz, onlar düşük fiyat yazıyorlar." dediler.
Bildiri kağıtlarından birinde 5 gün içerisinde gerekli belgeleri göndermezsem ürünün "Gümrüklendirme" birimine yönlendirileceği yazıyordu. Anladığım kadarıyla bu birim kendisi bir fiyat belirlemesi yapacak veya eğer yapamazsa ürünü geri gönderecekti.
Bildiri kağıtlarında 3 şey talep ediliyordu. Kimlik fotokopisi, ürün faturası ve kredi kartı extresi. Arayıp bilgi aldıktan sonra bana sadece fatura ve ürün sayfasının ekran görüntüsünü göndermemin yeterli olduğu söylendi. Banggood sipariş sayfasındaki "Download Invoice" butonuna basarak faturayı indirdim ve ürün sayfasının ekran görüntüsünü alıp bana verdikleri e-posta adresine gönderdim. Gönderdikten yaklaşık yarım saat sonra gümrüklendirme tamamlandı ve ödemem gereken miktar "PTT Gönderi Takip" sayfasına yansıtıldı. Ürün aynı gün adresime kargolandı.
Yukarıda yazdığım işlemler tamamlandıktan 1 gün sonra tekrar arayarak durumu sordum. Ürünün adresime kargolandığını ve 1 gün sonra elimde olacağını söylediler.
Ödemem gereken ücret bilgisi:
Gümrük Vergisi : 160.0 TL
Damga Vergisi : 0.6 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti : 4.5 TL
Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
TOPLAM : 165.1 TL
Ödemenin, kapıda, ürünü getiren görevliye yapılacağını söylediler.