Üzgünüm ama sanıyorum farkında olmadan hücreleri iflas ettirmişsiniz
Lipo pillerin hücreleri 3.5 voltun altına düştükleri zaman yavaş yavaş ömürlerinden yemeye başlarlar. Eğer bir hücre 3 voltun altına düşerse ciddi kalıcı hasarlar oluşmaya başlar. Eğer o kadar zorladıysanız sizin pillerin hücreleri muhtemelen 2.5'lere kadar düşmüştür. Bu da pilin öldüğü anlamına geliyor malesef

aklınıza "bir uçuşla pili bitirdim mi yani?" gibi bir soru gelebilir. Cevabı ise malesef evet. Bu kadar zorlanırsa lipolar tek bir uçuşta bile ciddi kalıcı hasar görür.
Bu durum gösteriyor ki lipo şarj aletinizde muhtemelen herhangi bir sorun yok. Bu da en azından iyi haber
Normalde osd üzerinden voltaj izleseniz çok daha sağlıklı olur. Fakat osd'niz yok ise buzzer da iş görür. Buzzerdaki sorun ise çok afedersiniz ota-poka ötmesi

. Buzzer ayarlarınız BF'ın varsayılan ayarlarında kalabilir. Fakat uçuşa başladıktan kısa bir süre sonra buzzer muhtemelen her punch'ınızda ötmeye başlar. Çünkü siz tam yük verdiğinizde voltajınız anlık olarak çok fazla düşer. Ardından gazı kestiğinizde yavaş yavaş toparlar ve buzzer susar.
Örneklemek gerekirse, diyelim ki uçuştasınız ve 4s piliniz toplam 14.4 voltta. Tam 3 saniye full gaz verdiniz. Voltajınız muhtemelen toplamda 13.5 volt civarına düşer. Bu da hücre başına ortalama 3.38v yapar. Alarm ötmeye başlar. Gaz kesince voltaj toparlar ve alarm susar. Bu şekilde uçuş süreniz uzadıkça alarm sesleri artar ve en nihayetinde sürekli hale gelir.
Sizin yapmanız gereken pilotajınızı pil voltajınız tam yükte en fazla 13.5-13.8'e düşecek şekilde ayarlamanız. Ve quad normal süratinde iken, yani tam yükte değil de seyir süratinde iken voltajınız 14.0-14.3 civarlarında olduğunda artık pili daha fazla zorlamadan inmenizdir.
Buzzer ile bu değerleri nasıl anlayacağım diyeceksiniz; Deneyerek...
Buzzer ötmeye başladıktan az sonra inin. Hücrelerin voltaj değerlerine bakın. Bunu 5-10 uçuş boyunca tekrarlayın. Böylece buzzer'ın hangi sıklıkla öttüğünde artık voltajınızın ne seviyelerde olduğunu üç aşağı, beş yukarı tahmin edebilirsiniz. Yanlız bu işlemi yaparken biraz acele etmenizde fayda var. Çünkü eğer çok beklerdeniz voltaj iyice toparlayacak ve değerler sizi yanıltacaktır. Bir de voltajın bir yerden sonra süratle düşmeye başlayacağını unutmayın. Mesela voltajın direnci 14.0-14.5 gibi olabilir (pilin, kalitesine, gücüne göre değişir). Bir miktar o aralarda takılır, direnç gösterir. Daha sonra süratle düşmeye başlar. Bunu da aklımızın bir köşesinde bulunduralım.
Ayrıca bir de zamanlayıcı kurun derim. Mesela benim pilim agresif uçuşlarda en fazla 5 dakika gider. Bu yüzden zamanlayıcı her zaman 5 dakikaya ayarlıdır ve ötmeye başlar. Ben de kullanımına göre ya hemen inmek zorunda olduğumu veya yavaş bir kullanım yaptıysam bir 60 saniyem daha olduğunu anlarım gibi...
Başa dönersek, bunlar çok işe yarar ama bir o kadar da ilkel yöntemler. Eğer kartınızda osd var ise aktif ederek hem voltajı canlı görüntüleyebilir hem de osd'ye zamanlayıcı konumlandırabilirsiniz. Eğer osd şansınız yok ise belki üzerinde voltaj sensörü olan, osd'li bir kamera alabilirsiniz. Mesela foxeer micro arrow v2 gibi. 100 tl civarına hem çok iyi bir kamera, hem basit bir osd hem de voltaj kontrolüne sahip olabilirsiniz.
Umarım faydası olur - sevgiler.
Ps: yukarıda belirttiğim voltaj değerleri tartışmaya açık değerler. Daha altını zorlayanlar da var, daha üst seviyelerde uçuşu kesenler de. Ben size biraz daha garanti olan rakamları yazmaya gayret ettim.