Epeydir 120mm'lik bir quad yapmak istiyordum. Bu sayede hem mikro quad'larda yaşadığım FOD sorununu aşma ihtimalim artacaktı, hem de bulunduğum bölgeye en uygun boyut olacaktı. Gearbest'in 4 yıl indirimlerinden Q95 Dinosaur 95mm'yi 277 TL'ye aldım. Ardından çok beğendiğim, hem boyutu ideal hem fiyatı uygun hem de uçuşa çok uygun olduğunu düşündüğüm Leader 120mm frame'ini yine indirimden 45 TL'ye aldım. Q95'in en büyük sorunu kamerası diye duymuştum ki denediğimde gerçekten berbat bir kamerası olduğunu tecrübe ettim. Önce tüm Q95'i frame'inden ayırdım. İlk olarak hemen JST güç girişini XT30'a çevirdim. Daha sonra motorları, kontrol kartını ve 4in1 esc'yi kolayca Leader120'ye aktardım. Ardından yine GB indiriminden aldığım runcam swift 2'yi, kasayı biraz genişleterek ve biraz uğraştıktan sonra yerleştirebildim. Daha sonra elimdeki flysky mikro alıcısı ile TX03 vericisini sığdırmayı başardım. İçerisi epeyce sıkışık oldu ama herşey frame'i biraz modifiye etmekle halloldu. Sonunda da bir yedek kamera ve vtx, bir frsky mikro alıcı, bir de 95mm frame cepte kaldı

Finalde elimde 1104 6000kv, 20A ESC'li, güçlü bir 120mm quad oldu. Kesinlikle FOD'dan eser yok. 3s ile denediğimde, 200mm bir frame üzerindeki 6s performansına denk bir performans sunuyor. Ancak hız tutkunu olmadığım için ve elimde bolcayüksek C'li 2s olduğu için 2s'de kullanıyorum. 2s lipo ile elimdeki 180mm 4S performansına denk diyebilirim. Bu performansı Q95'in 2035 pervaneleri ile aldım. Yeni ısmarladığım 2435 pervaneler ile nasıl bir performans verecek merak ediyorum

Güncel uçuş videosu: