Onun haricinde kendim şuan HyperCube bir printer yapıyorum, yükseklik 880mm sigma profille, genişlik 580mm profille olup 50x50 bir heatbed olacak... üzerinde 4 tane heatbed koyarak kaplayabilirim veya ortyaya büyük bir tane koyarım... Çok köşelerde olmasa da olur. Elektronik ve 3d printed parçaları vs hazırladım. Ancak henüz sigma profilleri almadım. Siyah renk olsun istiyorum ancak siyah eloksallı profil Türkiye'de bulamadım. Olan yerler de 500KG veya 250KG altı siparişlerde eloksallı ürün yapmıyorlar. Yurt dışından da getirmeyi gözüm kesmedi açıkçası. Ayrıca ben 4040 profilden yapmak istiyorum. Onu ali express'de felan da bulamadım. Varsa da yurtdışı olmasına rağmen pahalı... Bir çözüm düşünüyorum buna... Belki yakınlarda bir CNC bulabilirsem, Plexiglass'dan da kestirebilirim frame'i... Frame için Fusion 360'da biraz çizim yapmıştım. Parçaların ve Frame'in fotolarını aşağıya ekledim... Önerisi olan varsa açığım

Fotoğraftaki motorların da şöyle bir güzel hikayesi var. Printer yapmak için parça araştırırken Türkiye'deki satıcılarda 90TL-100TL civarında olan bu NEMA motorlar, Ali Express'de bir satıcıda karşıma çıktı. 5 tanesi birden 190TL idi... İşin güzel tarafı da ürün AliExpress'in Türkiyedeki Warehaus'unda varmış. Ürün gümrüksüz şekilde 3 gün içinde elime geldi. Türkiye'de normalde 5 tanesi 400-450TL ederken... Diyeceğim odur ki, piyasayı iyice araştırmadan parça almayın...