bangood'dan sipariş ettiğim uk 65 fırçasız tiny sonunda geldi ancak acemiliğimden kaynaklanan bir dizi sorun yaşadım ve maalesef henüz bu sorunları çözebilmiş değilim. Yardımınıza ihtiyacım var.
Olay özeti
Sorun bind ve betaflight aşamasıyla uğraşırken başıma geldi ki daha önce ne frysky'la bind işlemi ne de betaflight'la bir işlem yapmamıştım. yani bu konuda süper deneyimsizim. Neyse bind işlemini yanında gelen kağıtta yazılanlar doğrultusunda yaptım ve betaflight'da da aracımı gördüm. herşey süper gidiyor yakında galiba uçururum derken aletin usb'ye bağlı olmadığı zamanda ışıkları söndü. normalde 2 kırmızı ve 2 beyaz parlak ışığı ve kartın üzerinde de küçük bir yeşil ışık vardı. noluyoz dedim ve aleti betaflight'a bağladım. ışıkları vs yeniden yandı ben de demek ki daha önce betaflight üzerinde yaptığı bi takım değişiklikler yüzünden bu sorunu yaşadığımı düşünerek aleti betaflight üzerinden "resetle"dim. tabii sorun çözülmedi aleti bilgisayardan çıkartıp pili taktığımda yine büyük ledler yanmadı.
neyse vidaları söktüm bir de ne göreyim. pili karta bağlayan kablolardan biri lehiminden kurtulup boşlukta salllanıyor. neyse gittim bi elektirikçi arkadaşa orayı lehimlettim denemek için pili taktım ama büyük ledler yine yanmadı. sadece kartın ortasında minnacık bi kırmızı led yandı ve alet dıdıt diye sinyal verdi. eve geldim tekrar bilgisayara bağladım. ışıklar yandı, betaflight'a girdim bağlıyken pili taktım, pili de gördü. motor bölümünden motorları denedim onlar da çalıştı ancak usb'den aleti çıkartınca yine ledler gitti ve sadece kartın ortasındaki kırmızı küçük ışık kaldı.
durumu whatsupdan Barış üstadıma sordum o da sağ olsun, "dump" dosyasının işe yarayabileceğini söyledi. Aynı alete sahip olduğumuzu öğrendiğim Deniz bey'den "dump" dosyasını istedim o da sağ olsun kırmayarak gönderdi. Burdan iki arkadaşa da tekrar teşekkür ediyorum. Dumb dosyasını betaflight'a girmek için baya bi uğraştım. tek seferde almadı, internetteki bazı araştırmalardan sonra sadece değişen satırları girmenin mümkün olduğunu öğrenip işi öyle hallettim. Bu arada farkettiğim CLI bölümünün bazı komut satırlarını kabul etmediği oldu. ancak bu kabul edilmeyen komut satırları zaten değişmemişti. Yani bende de aynı değerler vardı, Deniz arkadaşın gönderdiğinde de. Neyse bu işlemi de bitirdikten sonra aleti tekrar bilgisayardan çıkarttım ve pilini taktım. yine aynı sorun. dıdıt diye bi ses, kartın ortasında yanan minik kırmızı led ve yanmayan büyük ledler.
1 aylık beklemenin ve 2 günlük uğraşın sonucu hüsran yani. Alet uçamadan hastanelik oldu

Yardımcı olabilirseniz en azından yönlendirebilirseniz, bakabileceğim noktaları ve deneyebileceğim şeyleri söylerseniz çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler, selamlar.